RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB hedres for Navion-salg

Sist oppdatert:
DnB Markets har blitt tildelt prisen for "Årets Transkajson" av det internasjonale shippingmagasinet Marine Money for salget av Statoils rederi Navion til Teekay Shipping
Marine Money gir DNB Markets prisen i kategorien for "Årets fusjon og oppkjøpstransaksjon" innen shipping i 2002. Navion-transaksjonen hadde et omfang på 800 millioner dollar, og bidrar sterkt til at Teekay nå er verdens dominerende inne bøyelastere og tankskip i aframax-segmentet. Navion driver en flåte 50 skip, hvorav 26 bøyelastere.

Navion-transaksjonen ble pustet i nakken av Wilh. Wilhelmsen og svenske Wallenius' gigant oppkjøp av sørkoreanske Hyundai Merchant Marines bilskipsflåte, som ble ledet av CitiGroup. Bilskipsdealen vant derimot prisen som "Årets Bankfinansiering". I tillegg til CitiGroup så deltok Korea Development Bank, Korea Exchange Bank i finansieringen av kjøpet på 1,3 milliarder dollar.

Av andre norske gode plasseringer så må det nevnes at Carnegies shippinganalytiker Hild Kinder igjen var meget høyt rangert i sterk konkurranse med internasjonale shippinganalytikere. Kinder ble rangert som nummer tre i Marine Moneys kåring av årets shippinganalytiker 2002. Hun er den eneste norske analytikeren som kom med på listen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere