RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB Investor anbefaler utenlandske aksjer

Sist oppdatert:
DnB Investor og Jan B. Penne anbefaler overvekt av aksjemarkedet, men ikke norske aksjer
- Med fare for å benytte en for sterk metafor fra eventyrene, kan det se ut til at det eneste fornuftige en norsk investor nå kan gjøre er å "henge på" sine investeringer. Med et obligasjonsmarked som steg over 2 prosent i løpet av måneden, og et norsk aksjemarked som steg med hele 9,9 prosent, kan det internasjonale aksjemarkedet virke beskjedent med en økning på 1,8 prosent, skriver DnB Investor i sin månedsrapport.

- Etter årets to første måneder kan vi konstantere at en aksjekrone investert i Norge har økt med imponerende 18,2 prosent, samtidig som det internasjonale alternativet er opp 8,4 prosent, heter det i rapporten.

- De globale makrotallene viser at bildet er noe mer blandet enn tilfelle var for et par måneder siden. Isolert sett skaper dette mer usikkerhet for aksjemarkedet, men samtidig har det også en positiv effekt. I januar var Alan Greenspan fra Federal Reserve ute og signaliserte at renten etter hvert ville bli satt opp. Dette skapte en frykt i finansmarkedet for at en oppgang i rentene ville kvele videre ekspansjon i aksjemarkedet. Men, vedvarende lave inflasjonstall i store deler av verden samt positive makrotall, har holdt rentene lave og ført til ytterligere rentefall. Dette har også vært tendensen i Norge den siste tiden, heter det.

DnB Investor opprettholder sin anbefalte allokering fra februar, med et positivt syn på globale aksjer.

- Vi konstaterer imidlertid at verdimessig er mye priset inn både på sektornivå og i de forskjellige markedene. Vi konstaterer videre at selskapene i sum har levert gode resultater for fjerde kvartal. Men, samtidig er det et poeng at det i større grad er reduksjonen av kostnadsnivåene og ikke økningen i salget som har vært drivende. For at oppgangen vi er vitne til skal løfte seg videre, er vi avhengig av at bedriftene blir i stand til å øke sin omsetning, og gjerne kombinert med at de tar ut høyere priser, skriver DnB Investor.

- Inn i mars velger vi fortsatt å overvekte aksjer, finansiert gjennom en undervekt i rentemarkedet. Med et norsk aksjemarked som har mer enn doblet seg det siste året, samtidig som verdensindeksen i norske kroner har steget med ca. 42 prosent, kan dette virke både overmodig og noe sent. Men, slik vi vurderer det ved denne rapporteringen, er det underliggende markedsmomentet for aksjer så sterkt at det vil være vanskelig å stå imot, heter det.

Alt i alt velger DnB Investor å nøytralvekte norske aksjer.

Internasjonalt undervektes USA mens Asia utenom Japan overvektes.

Fordelingene er de samme som i februar-rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere