RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB Investor nøytralvekter alt

Sist oppdatert:
Etter å ha variert mellom å anbefale over- og undervekt av aksjer de siste månedene, ser DnB Investor-sjef Jan Penne ut til å ha resignert i forhold til usikkerheten. Nå nøytralvektes både aksjer, obligasjoner og pengemarkedet
De siste par månedene har DnB Investor anbefalt å undervekte aksjer i kundenes porteføljer. I april-rapporten går man for en nøytralvekting av aksjer. Faktisk nøytralvektes alt, også obligasjoner, altså rentepapirer med lang binding, og pengemarkedet, altså rentepapirer med kort binding.

- Vi er forsiktige med å ta store posisjoner i forhold til den pågående Irak-konflikten, og velger å ligge nøytralvektet i aksjemarkedet ved inngangen til april, skriver DnB Investor.

Det påpekes at både krigen og SARS-epidemien skaper usikkerhet.

- Slik vi vurderer det, er hovedproblemet for aksjemarkedet en høy risikopremie - investorene krever mer i forventet avkastning som kompensasjon for den høye risikoen de mener å finne i aksjer. Den høye risikopremien skyldes i sin tur både politisk usikkerhet, regnskapsjuks, svakt konjunkturbilde og svake aksjemarkeder over lengre tid. Situasjonen i Irak må avklares før denne risikopremien kommer ned, heter det.

- Selv om vi har sett litt svakere makroindikatorer og krigen i Irak ser ut til å strekke ut i tid, står vi fortsatt på vårt syn om at det norske aksjemarkedet er historisk billig på flere nøkkeltall. Problemet er at en del større toneangivende markeder ikke nødvendigvis fremstår som like billige, skriver DnB Investor.

Geografisk sett anbefales undervekt i USA, og overvekt i Europa, Asia og andre nye markeder. I Norge og Japan anbefales nøytralvekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere