RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB Investor vekter ned Oslo Børs

Sist oppdatert:
DnB Investor og adm. direktør Jan B. Penne justerer ned sin anbefaling på Oslo Børs i sin siste månedsrapport, og prioriterer i stedet internasjonale børser
I sin siste månedsrapport peker DnB Investor på at januar-effekten har slått til for fullt, med oppgang både internasjonalt og på Oslo Børs.

Det pekes på at lave renter har vært viktig for oppgangen i aksjemarkedet, men samtidig mener man at det amerikanske aksjemarkedet nå ikke fremstår som svært billig, med mindre man kalkulerer inn det svært lave rentenivået.

- Spørsmålet nå er om vi går inn i en fase der redselen for at rentene skal stige vil dominere markedet, skriver DnB Investor.

- Vår konklusjon inn i februar er at kruttet fortsatt er tørt, og at det er mer å ta av. Samtidig konstaterer vi at prisingen innen enkelte markeder er utfordrende, heter det.

Alt i alt anbefales fortsatt en overvekt av aksjer i porteføljen, men vekten flyttes. I januar ble det anbefalt overvekt både på Oslo Børs og internasjonale aksjemarkeder.

Nå vektes Oslo Børs ned til nøytral, mens overvekten flyttes over til internasjonale markeder.

- Norge har gått svært bra relativt til verdensmarkedet siden februar i fjor. Det meste av overperformancen skyldes at det norske markedet for et år siden var svært underpriset. Norske aksjer liker seg også relativt bedre i et klima med tiltagende vekst i verdensøkonomien, og det særnorske rentefallet gjennom 2003 bidrar også til en omvurdering av prisingen. Vi tror likevel at mye er tatt ut relativt til resten av verden, og ligger nå nøytralt Norge versus utlandet, heter det.

Geografisk overvektes Asia utenom Japan, mens USA undervektes.

Overvekten av internasjonale aksjer motvirkes av en undervekt av obligasjoner, altså rentepapirer med lang binding, mens pengemarkedet, rentepapirer med kort binding, nøytralvektes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere