RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB legger mer kontanter i Gjensidige Nor-budet (Ny)

Sist oppdatert:
DnB-sjef Svein Aaser kryper til korset. Styret i DnB valgte tirsdag kveld å legge mer kontanter inn i fusjonsforslaget med Gjensidige Nor
Les også: Stiftelsen vil låse NOR-aksjene i to år

iMarkedet skrev tirsdag kveld at DnB-styret i et styremøte hadde gitt etter for press fra Gjensidige Nor-aksjonærene. DnB hever nå kontantvederlaget for overtakelse av hver aksje i Gjensidige NOR fra 23 kroner til 43 kroner. Aksjeandelen på 6,2 aksjer i DnB beholdes. Dermed økes budet for Gjensidige Nor-aksjonærene.

Det er avtalt en mekanisme for justering i bytteforholdet som sikrer at minst 80 prosent av det samlede vederlaget til Gjensidige NOR-aksjonærene ytes i form av DnB-aksjer.

Storaksjonærer bak bud

De to storaksjonærene i Gjensidige Nor, Sparebankstiftelsen og Gjensidige NOR Forsikring, har samtidig forpliktet seg til å støtte fusjonen. Dermed har DnB sikret seg støtte fra 37,2 prosent av aksjene i Gjensidige Nor.

DnB og Gjensidige Nor ønsker å forsere fusjonsplanen. Det legges opp til at de to konsernene behandler den endelige fusjonsplanen i styremøter 10. april. Fusjonsplanen vil deretter umiddelbart bli sendt ut til aksjonærene sammen med invitasjon til ekstraordinære generalforsamlinger medio mai.

Prospektet planlegges sendt aksjonærene 2. mai.

Protester
Det har vært kraftige reaksjoner fra aksjonærer i Gjensidige NOR, som ønsker en høyere premie fra DnB. Opprøret har vært frontet av det amerikanske investeringsselskapet Key Capital og det norske meglerhuset Pareto.

Pareto har tidligere meldt at de har registrert misnøye med budet fra aksjonærer som representerte 27 prosent av aksjene i Gjensidige NOR, og regner med at det samme gjelder flere.

Key Capital har gått ut med prisantydninger som ligger langt over også det nye budet fra DnB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere