RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB Markets "røkker til"

Sist oppdatert:
DnB Markets legger seg langt frempå med sin anbefalte ukesportefølje. Meglerhuset tar inn Royal Caribbean, Tandberg Television og Kjell Inge Røkkes Aker Kværner - aksjer som trolig vil stige mye hvis børsklimaet nå bedrer seg
Ut av porteføljen går Stolt Nielsen.

For øvrig består DnB Markets anbefalte portefølje av Amersham, Frontline, Kverneland, Norsk Hydro, Prosafe, Schibsted og Telenor.

- De seneste dagers utvikling i Irak kan tyde på at utviklingen i konflikten går raskere enn tidligere antatt og at man er nærmere en overgivelse fra Irak. Dette scenariet er nok allerede delvis diskontert i dagens kurser, men vi tror der er mer å hente, skriver meglerhuset.

- Følgelig har vi tatt inn aksjer vi mener går bedre enn markedet når markedet stiger, heter det videre.

Når det gjelder Aker Kværner påpekes den nylige utsettelsen av ekstra innbetaling av midler til pensjonskassen. Det vises også til at konsernsjef Helge Lund har sagt at ordreinngangen hittil i år har vært relativt bra. En slutt på Irak-krigen kan også gi økt investeringsvilje hos kundene.

Tandberg Television har fått kontroll på kostnadene og vil raskt se økning i fortjenesten når omsetningen øker. Investeringsnivået innenfor digital-TV er i bedring. Samtidig er selskapet en klar oppkjøpskandidat, mener DnB Markets.

Royal Caribbean er tynget av krigs- og terrorfrykt, men den underliggende utviklingen i sektoren er positiv, mener meglerhuset, som venter noe økning i justert inntekt pr. overnattingsdøgn (yield) og lønnsomhet fra 2002 til 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere