RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR anbefaler Fjord-salg

Sist oppdatert:
Meglerhuset DnB NOR Markets forventer noe svakere laksepris i sommer og har ingen tro på en trekantfusjon i næringen. Les hvorfor de anbefaler salg av Fjord-aksjen her
I en analyse fra DnB NOR Markets nedgraderer meglerhuset Fjord Seafood fra en kjøpsanbefaling til en salgsanbefaling.

- Basert på dagens biomasse og markedsutviklingen så forventer vi sterke lakepriser for resten av 2005. Men i det korte bildet forventer vi noe lavere priser som følge av sesongbasert etterspørsel, skriver DnB NOR Markets i en fersk analyse om Fjord.

Meglerhuset skriver videre at for seg selv virker Fjord dyr på dagens estimater, men på den annen side vil en fusjon mellom Pan Fish, Fjord Seafood og Cermaq være en meget god industriell match.

Ikke det at synergiene mellom Fjord og Pan er så store, men synergiene med Cermaq er veldig stor, melder meglerhuset som mener at dersom de tre selskapene slår seg sammen er dagens prising fair.

Men en slik trekantfusjon har ikke DnB NOR Markets tro på. Årsaken er at staten eier 80 prosent av Cermaq og vil ikke kunne vanne seg ut til under 34 prosent. Disse begrensningene kan imidlertid Stortinget fjerne, men det vil uansett ikke skje før i slutten av året. Samtidig er det lite trolig at staten vil være villig å tegne seg i en eventuell emisjon, skriver DnB NOR Markets som tror at Cermaq vil bli børsnotert.

Dermed tror DnB NOR Markets at det vil bli få triggere for Fjord-aksjen i sommer, og anbefaler salg av aksjen.

Oppsummering:

Meglerhus: DnB NOR Markets
Anbefaling: Salg
Kursmål: 4 kr.
Dato: 29.06.05

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere