RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB Nor bedre enn ventet (Ny)

Sist oppdatert:
DnB Nor og Svein Aaser leverte bedre drift innen kjerneområdet enn analytikerne hadde trodd, til tross for marginskvis fra de lave rentene
Oppdatert med flere momenter.

DnB Nor-konsernet fikk et resultat før skatt på 2.078 millioner kroner, mot 1.397 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Nettorenteinntekter endte på 3.298 millioner kroner i første kvartal, mot 3.503 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Andre inntekter hos Svein Aaser & Co. var på 3.178 millioner kroner i kvartalet, mot 1.671 millioner kroner i fjor.

Ifølge nyhetsbyrået TDN Finans ventet analytikerne i snitt en nettorente på 3.194 millioner kroner i første kvartal, og et resultat før skatt på 1.814 millioner kroner.

Analytikerne ventet også i snitt at DnB Nor ville ha andre inntekter på 3.163 millioner kroner i første kvartal.

Lånetapene var netto 135 millioner i kvartalet, mot 449 millioner samme kvartal i fjor. Det var lavere enn analytikernes snittestimat på 264 millioner.

- Jeg er godt fornøyd med det nye konsernets første kvartal, sier konsernsjef Svein Aaser i en kommentar. - Vi har oppnådd gode resultater, fusjonsprosessen går helt etter planen, samtidig oppfyller vi de vilkårene myndighetene satte for å gi oss konsesjon.

- Det gleder meg å konstatere at inntektene viser en økning fra første kvartal i fjor, samtidig som netto renteinntekter er opprettholdt på samme nivå som i fjerde kvartal, til tross for presset fra et synkende rentenivå. Tapene er lave, og det bekrefter en sunn utvikling for det nye konsernet. Samlede
kostnadsbesparelser som følge av fusjonen utgjør 170 millioner kroner, 77 av disse i første kvartal i år. Antall årsverk er redusert med 329 i løpet av kvartalet, noe som gir fulle kostnadsbesparelser ut over året, sier Aaser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere