RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB Nor leverer

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Rune Bjerkes pengemaskin er intakt.

DnB Nor fikk i fjerde kvartal i år et resultat før skatt på 2.610 millioner kroner, mot 2.868 millioner kroner i samme periode året før.

Dette er langt bedre enn det analytikerne hadde sett for seg. Ifølge estimater innhentet av SIX Estimates var det ventet et resultat på 2.037 millioner kroner.

– Vi er en av få banker i Europa som har levert overskudd gjennom hele finanskrisen. Det klarte vi også gjennom hele 2009 fordi vi har svært dyktige og dedikerte medarbeidere som har drevet godt bankhåndverk i alle deler av virksomheten. Resultatet gjør at vi også kan starte normaliseringen av vår utbyttepolitikk, sier konsernsjef i DnB NOR, Rune Bjerke.

Selskapets netto renteinntekter falt til 5.675 millioner kroner, fra 6.301 millioner kroner i samme periodeåret før. På forhånd hadde analytikerne sett for seg en rentenetto på 5.707 millioner kroner. Reduksjonen skyldtes blant annet et lavere rentenivå, som ga 576 millioner kroner i lavere inntekt på egenkapital og ikke rentebærende poster, og negative valutaeffekter.

Nedskrivninger
Nedskrivningene på utlån i fjerde kvartal var 1.517 millioner kroner, som er betydelig lavere enn i de to foregående kvartalene. 845 millioner kroner av nedskrivningene var knyttet til DnB NORDs virksomhet, og resultatet i kvartalet påvirkes derfor vesentlig av konjunkturnedgangen i Baltikum. Bankonsernet opplyser også at samlet ble nedskrivningene for året 2009 på 7,7 milliarder kroner, som var lavere enn tidligere anslag for nedskrivninger på 8 til 10 milliarder kroner. Av de samlede nedskrivningene i konsernet utgjorde nedskrivninger i DnB NORD 51 prosent for hele året 2009.

DnB Nor opplysert at foreslått utbytte per aksje er 1,75 kroner. I gjennomsnitt ventet analytikerne et utbytte på 0,74 kroner per aksje.

Opprettholder målene
I resultatrapporten skriver DnB Nor at de venter at den økonomiske utviklingen i 2010 vil være preget av økt konkurranse og moderat vekst i første del av året, med en gradvis økende aktivitet gjennom året. Konsernet opprettholder målet om et driftsresultat før nedskrivninger og skatt på 20 milliarder kroner i 2010. Den makroøkonomiske utviklingen har likevel gjort det mer krevende å nå målet. Det ventes at nedskrivningene på utlån i 2010 vil bli om lag på nivå med 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere