RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR lunken til aksjemarkedet

Sist oppdatert:
DnB NOR Kapitalforvaltning og investeringsdirektør Edward Wendel mener Oslo Børs er blitt dyrere enn før, men den høye oljeprisen kan fortsette å tiltrekke utenlandske penger
DnB NOR Kapitalforvaltning, som er forvaltningsdelen av DnB NOR-konsernet, påpeker i sin siste månedsrapport at den tradisjonelt svake måneden september ble svært god på Oslo Børs.

Grunnen er den høye oljeprisen.

- En fortsatt høy oljepris vil også kunne dra det norske markedet videre. Den høye oljeprisen har en vekstdempende effekt på mange av de store internasjonale børsene, særlig i USA og Japan, og mange investorer ser seg nå om etter markeder som har fordel av høy oljepris. Flere og flere utenlandske investorer har derfor fått øynene opp for Oslo Børs, og har således forsterket oppgangen ved å plassere mer av sine midler her. Vi tror at denne effekten kan fortsette også i den nærmeste fremtid, skriver DnB NOR Kapitalforvaltning.

Likevel pekes det på at etter en oppgang på nesten 30 prosent så langt i år, fremstår ikke lenger det norske aksjemarkedet som like "billig" priset i forhold til utlandet.

- En lavere pris på norske selskaper i forhold til utenlandske har vært et godt argument for å være investert på Oslo Børs i lang tid. Etter at Oslo Børs så langt i år har steget over 26 propsentpoeng mer enn Verdensindeksen, er dette argumentet svekket, heter det.

Det pekes også på at makroindikatorene i Norge er litt mer blandet nå.

- Selv om de fundamentale forholdene tilsier en undervekt i Norge, så bidrar den høye oljeprisen til at vi er nøytrale til norske aksjer. Totalt sett er vi også nøytrale til aksjer i oktober, heter det.

Nordiske aksjer undervektes, mens internasjonale aksjer overvektes.

- Prisingen av internasjonale aksjer er til dels attraktiv. Både USA og Europa ligger godt under de historiske toppnivåene dersom ser i forhold til inntjeningen i bedriftene. Særlig Europa ser billig ut, og vi tror at det europeiske aksjemarkedet kan få en relativt godt utvikling fremover, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere