RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR lunkne til Oslo Børs

Sist oppdatert:
DnB NOR Kapitalforvaltning beholder sin nøytralvektning av aksjer som følge av lave renter og mulige positive utslag av mye kapital i bedriftene
DnB NOR Kapitalforvaltning er ute med sin månedsrapport for oktober. Forvalterne mener at det er mye som taler mot aksjer på kort sikt, blant annet store fall i dollaren, men synes prisingen av selskapene i flere markeder er såpass god at den forsvarer en nøytral vektning.

Det faktum at alternativavkastningen er meget lav, som følge av lave renter. Bedriftene sitter også på mye kapital, skriver DnB NOR Kapitalforvaltning, som kan gi utslag i større utbytter, oppkjøp og fusjoner.

Dette er positivt for markedene, mener forvalterne i DnB NOR.

Men de er lunkne i forhold til prisingen av selskapene på Oslo Børs, og mener at Oslo Børs ikke er like attraktivt priset som markedene i Europa. Den eneste grunnen til at de opererer med en nøytral vekt på norske aksjer er at selskapene med inntekter i norske kroner vil kunne gjøre det bra.

Dette som følge av at den norske kronen har styrket seg betraktelig mot norske kroner.

Men at en fallende dollar skal skape problemer for Oslo Børs og resultere i børsfall dersom dollaren skulle falle ytterligere. Dette er det ikke historisk belegg for å si at det er noe automatikk i.

- I perioden fra februar 1985 til februar 1991 falt dollaren med 42 prosent mot norske kroner, mens Totalindeksen i samme periode steg hele 68 prosent. I perioden fra januar 2002 til i dag (utgangen av oktober) har dollaren falt 30 prosent, mens Oslo Børs Hovedindeks har steget over 31 prosent. Det er med andre ord ingen regel som tilsier at Oslo Børs faller i perioder med svakere dollar, skriver DnB NOR Kapitalforvaltning i månedsrapporten .

Det viktige, skriver de videre, er om dollarfallet er uttrykk for at verdensøkonomien er på vei ned eller ei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere