RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR Markets dropper Frontline

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets velger å ta gevinst i Frontline, og tar aksjen ut av sin anbefalte portefølje. Her ser du hva meglerhuset satser på i stedet
DnB NOR Markets tar nå Frontline ut av sin anbefalte portefølje.

- Vi tar gevinst i Frontline etter hyggelig utvikling, og fordi ratene synes å være på vei ned akkurat nå, skriver meglerhuset.

Nye investeringer i porteføljen blir Smedvig, Norske Skog og grunnfondsbevis i Sparebanken Nord-Norge.

- Vi tar inn Smedvig, Norske Skog og Sparebanken Nord-Norge. Dette er i tråd med eksponering mot syklisk og olje, mens Sparebanken Nord-Norge er valgt fordi selskapet etter vår vurdering er priset svært lavt samtidig som utviklingen i selskapet synes meget positiv, heter det.

Porteføljen består dermed av

- Aker Kværner
- FAST
- Norske Skog
- Norsk Hydro
- RCL
- Smedvig
- Sparebanken Nord-Norge
- Stolt-Nielsen
- Telenor

- Vi har et positivt syn på aksjemarkedet, hvilket tre ukers oppgang i Dow Jones og S&P 500 er med på å styrke. I porteføljen har vi en balanse mellom sektorer, med overvekt av sykliske aksjer og oljerelatert, heter det.

Angående Norske Skog venter DnB NOR Markets prisoppgang på avispapir i Europa i 2005 grunnet god kapapsitetsutnyttelse samt økte priser i Nord-Amerika. Samtidig er Norske Skog historisk lavt priset i forhold til bokførte verdier, påpekes det, samtidig som høyt utbytte gir god direkteavkastning.

Smedvig beskrives som et boreselskap med kvalitetsrigger innen dypvann og godkjent for norsk sokkel vil oppleve noen gode år fremover. Det ventes at den høye oljeprisen vil gi økt letevirksomhet og feltutbygging, særlig på dypt vann. Aksjen er billig i forhold til internasjonale konkurrenter.

Sparebanken Nord-Norge er lavt priset både i forhold til inntjening og bokførte verdier, mener DnB NOR Markets. Samtidig er misligholdet redusert og driften effektivisert.

Den siste uken har porteføljenn gitt en avkastning på 4,2 prosent, mot 1,8 prosent for Oslo Børs hovedindeks. Siden nyttår har porteføljen gitt 37,6 prosent, mot 19,7 prosent for indeksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere