RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB Nor Markets favoritter

Sist oppdatert:
iMarkedet.no har kikket på DnB Nor Markets favorittaksjer denne uken. Sjekk sakene her
iMarkedet.no gjennomgår hver uke DnB Nor Markets favorittaksjer. Disse blir publisert i ukesporteføljen til meglerhuset.

Denne uken gjør DnB Nor Markets ingen endring i sin portefølje. Meglerhuset beholder dermed sin overvekt på teknologisektoren, til tross for at både Hydro og Statoil er med blant favorittaksjene.

I dagens morgenrapport kommenterer DnB Nor Markets to selskaper som kommer med tall i begynnelsen av denne uken.

- Schibsted legger frem sine tall for Q1 i dag. Løftet av blant annet salg av 20 Minutes i Sveits tror vi konsernet kommer inn med et resultat før skatt på NOK 364 mill. Vi vil denne gangen også kunne se de første resultatene etter omleggingen av Aftenposten til tabloidformat. Aksjekursen har blitt påvirket av en negativ nyhetsstrøm blant annet i forbindelse med tap av eiendomsannonsering i Aftenposten. Vi tror tapet vil vise seg å bli mer begrenset enn opprinnelig antatt. Med en P/E på 12x og en EV/EBIT på 8.5x basert på våre 2006-estimater, samt syklisk eksponering mot utviklingen av nordisk økonomi, mener vi aksje er attraktivt priset. Forventningene i forkant av Q1-rapporten er dempet og vi mener konsernet vil kunne overraske positivt. DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på Schibsted med et kursmål på 175 kroner, skriver meglerhuset om Schibsted-aksjen.

Slik kommenterer meglerhuset forventningene til Statoil-rapporten:

- Tirsdag morgen er det duket for Q1-presentasjon for Statoil. I likhet med flere andre av de større konkurrentene innen sektoren ser vi for oss et rekordresultat for selskapet for foregående kvartal. Av en samlet omsetning på NOK 91.4 mrd estimerer vi en EBIT på NOK 21.8 mrd og en EPS på NOK 2.80. Oppnådde gasspriser i markedet kan tyde på en viss oppside i forhold til disse estimatene og legger vi rapporterte priser fra Norsk Hydro til grunn øker estimert EPS i Statoil til NOK 2.91. DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på Statoil med et 3-måneders kursmål på 135 kroner, heter det.

Dette er DnB Nor Markets ukesportefølje

* FAST
* Norsk Hydro
* PGS
* Schibsted
* Statoil
* Stolt-Nielsen
* Tandberg
* Tandberg TV
* Tomra

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere