RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR Markets stokker om porteføljen

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets gjør denne uken store endringer i sin anbefalte aksjeportefølje. Her kan du se hvilke aksjer som dumpes, og hvilke som kommer inn i varmen
- Amerikanske børser falt markant på fredag, som en reaksjon på skuffende arbeidsmarkedstall fra USA. Vi mener det skal mer til før vi endrer vårt positive markedssyn. Fed Chairman Alan Greenspan beskrev svake makrotall for juli som en "dip" og vi støtter dette ved å ikke endre kurs på grunnlag av en måneds arbeidsmarkedstall, skriver DnB NOR Markets i en kommentar til sin ukentlige aksjeportefølje.

Det vises blant annet til gode selskapsresultater i USA.

- På denne bakgrunn blir fredagens fall en kjøpsmulighet, hvilket reflekteres i vår portefølje, skriver meglerhuset.

DnB NOR Markets tar nå ut Norske Skog, Fjord Seafood og TGS NOPEC fra porteføljen.

Inn kommer Frontline, Royal Caribbean og Tandberg.

- Frontline har kommet ned i den nedre delen av vår trading range på 233-267 som ble satt i forbindelse med vår trading SELL anbefaling 12.juni. Høsten er normalt en periode med mye oljetransport, hvilket også gir gode rater. DNB NOR anbefaler kjøp, heter det fra meglerhuset.

For Royal Caribbean påpekes det at aksjen nå ligger i den nedre enden av området hvor den er blitt handlet i år. Det pekes også på at selskapet kom med positive signaler i forbindelse med rapporten for andre kvartal, mens aksjen likevel har falt.

- Tandberg er en kvalitetsaksje som vi mener har falt for mye siden tallfremleggelsen, skriver DnB NOR Markets.

- Tandberg ble straffet av markedet for en topplinje som var under forventningen fordi kundene utsatte kjøp av videokonferanseutstyr i påvente av den omfattende produktlanseringen i juni. Dette ser vi imidlertid på som en positiv hendelse og en kjøpsmulighet, og vi mener både denne lanseringen og utviklingen mot økt bruk av IP innen videokonferanse vil styrke etterspørselen etter Tandbergs konferanseløsningner de neste kvartalene, heter det videre.

Porteføljen består dermed av:

- Fast
- Frontlline
- Stolt-Nielsen
- Norsk Hydro
- Royal Caribbean
- Tandberg
- Telenor

Den siste uken har porteføljen falt i vedi med 1,2 prosent, mens Oslo Børs hovedindeks har falt 2,6 prosent. Siden nyttår har porteføljen steget i verdi med 27,7 prosent, mot 14,9 prosent for indeksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere