RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB Nor tredje største på skipfinans

Sist oppdatert:
De to ledende nordiske shippingbankene Nordea og DnB Nor fortsetter å ha en høy stjerne i internasjonal skipfinans og er kun slått av giganten Citigroup på volum i tredje kvartal
Nordea Bank og DnB Nors shippignavdelinger har lenge vært store aktører i det internasjonale lånemarkedet for shipping, og de ser ikke ut til å være på hell tross stor bekymring rundt utviklingen i det norske maritime miljøet.

En oversikt utarbeidet av Dealogic viser at Nordea og DnB Nor var henholdsvis nummer to og tre i verden målt i tilrettelegging lånevolumer til den internasjonale rederstanden i tredje kvartal.

Det er kun den amerikanske bankgiganten Citigroup som er større enn de to nordiske aktørene, for å ikke si norske aktørene. Både DnB Nor og Nordea styrer sin shippingdivisjon fra Norge med kontorer verden rundt.

I løpet av tredje kvartal hadde Nordea hånd om tilretteleggingen av lånevolumer på 1,94 milliarder dollar fordelt på 10 ulike dealer. Det ga Nordea en markedsandel på 14,06 prosent. DnB Nor gjorde 1,24 milliarder dollar fordelt på 7 dealer og hadde med det en markedsandel på nær 9 prosent.

CitiGroup har etter shippingboomen i New York fått en dominerende posisjon og var involvert i finansiering av skip for tilsammen 3,78 milliarder dollar i tredje kvartal for delt 16 ulike prosjekter. Det ga en markedsandel på hele 27,4 prosent.

Det rapporteres fra markedsobservatører at volumene som i tredje kvartal var 13,8 milliarder dollar, vil bli enda større i fjerde kvartal.

Blant annet har World-Wide-Bergesen gjort ferdig refinansiering på 1,7 milliarder dollar. Konsernet oppnådde en reduksjon i rentemarginen fra 90 basispunkter over Libor til 60 basispunkter. Nordea, DnB Nor, HSBC og Deutsche Bank var tilretteleggere av den rekordstore fasiliteten.

Det har vært en eksplosjon i aktiviteten inne skipfinans de siste par årene, og dette har fått en rekke banker til å kaste seg. Totalt omfatter Dealogics oversikt 41 banker verden over, mens en tilsvarende oversikt for bare et par år tilbake sannsynligvis ville bestått av kun 10-15 banker.

Det er boomen i de fleste deler av skipsfartsnæringen som har bankene til å flokke tilbake til rederiene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere