RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR tror børsfesten fortsetter

Sist oppdatert:
DnB NOR Kapitalforvaltning er fremdeles positive til aksjemarkedet og mener oppkjøp kan understøtte videre fest i markedet. Dessuten bør investorer kanskje ta et blikk mot Asia. Les mer her:
Så langt har 2006 vært svært bra for nær sagt alle aksjemarkeder. Men er det grunn til å forvente videre oppgang?

Ja, svarer DnB NOR Kapitalforvaltning i sin månedsrapport for april.

- Fortsatt lav inflasjon, lave renter og god økonomisk vekst gjør at vi er positive til aksjer også i tiden fremover. I tillegg sitter aksjeselskapene på store kontantbeholdninger som, gjennom økt aktivitet innen oppkjøp og fusjoner,kan understøtte ytterligere oppgang, skriver Norges største kapitalforvalter i en analyse.

DnB NOR Kapitalforvaltning, der Edward Wendel er direktør, mener avkastningen på egenkapitalen til selskapene er høy, men prisingen øker ikke prisen på aksjer i forhold til fremtidig inntjening særlig. Det mener kapitalforvalteren er betryggende.

- Selskapsresultatene globalt ser ut til å vokse ca 12 prosent i 2006, og 10-12 prosent i 2007. Bedriftene har så langt vært forsiktige med å investere, men med gode balanser og store kontantbeholdninger vil vi nok se en høyere aktivitet innen oppkjøp, fusjoner og tilbakekjøp av egne aksjer, noe som vil understøtte en videre aksjeoppgang, skriver DnB NOR Kapitalforvaltning i en melding.

Overvekt på Europa

DnB NOR Kapitalforvaltning skriver i rapporten at de beholder en overvekt i europeiske aksjer, med overvekt på Tyskland og Norden.

- Tyskland er rimelig priset i forhold til resten av Europa og som en storeksportør av varer vil økonomien nyte godt av veksten i verdensøkonomien. Norden er også attraktivt med hensyn til prising og har ledende selskaper innen flere bransjer, som for eksempel telecom, industri og farmasi, skriver kapitalforvaltningen.

Se til Asia

Kapitalforvalterne trekker også frem Japan som et interessant investeringsområde, og nevner at det japanske markedet har hatt en relativ svak utvikling fra årsskiftet og frem til begynnelsen av mars. Men de siste tre ukene har aksjene i Japan steget rundt seks prosent.

- Det japanske aksjemarkedet er billig i forhold til hva det historisk har vært og ny statistikk fra Japan viser at inflasjonen nå er over i positivt leie og at arbeidsmarkedetstadig blir sterkere. Vi anbefaler derfor overvekt i Japan, skriver DnB NOR Kapitalforvaltning.

Sats på 'farlige asia'

Den kinesiske oppturen og IT-revolusjonen i India har skapt stor interesse for Asia, men det er mer å gå på mener DnB NOR Kapitalforvaltning, som bruker stor plass i sin månedrapport på en innføring i det asiatiske markedet.

- Til tross for en meget god kursutvikling på mange av de sentrale børsenei Asia-regionen siden bunnivået i 2003, er de aller fleste børsene i disse landene fortsatt priset til en betydelig rabatt i forhold til vestlige land. Denne rabatten reflekterer at investorene anser risikoen som større her enn i vestlige markeder, skriver DnB NOR som fortsetter.

- Når selskapene er priset 20–30 prosent lavere enn tilsvarende selskaper i Europa eller USA, representerer det et stort potensial for de som velger å investere i disse markedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere