RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR tror på videre oppgang

Sist oppdatert:
Oslo Børs hadde en knallmåned i november og endte måneden 4 prosent over all-time high fra 2000. Forvalterne DnB NOR tror det er mer å gå på
Oslo Børs har vært et bra sted å være for investorer i november. Børsen steg 8,9 prosent og tangerte rekorden fra september 2000. De nordiske børsene steg til sammenligning 6,3 prosent – inkludert Oslo Børs – mens verdensindeksen målt i norske kroner steg med 0,7 prosent.

Men er det mer å gå på? Er det tid til å ta gevinster eller bør man sitte i markedet fremover også? DnB NOR Kapitalforvaltning skriver i sin månedsrapport at svaret på dette spørsmålet er ja.

- Det er gode utsikter for at årets siste måned vil bli positiv på børsene. Store kontantbeholdninger i bedriftene og den såkalte 'januareffekten' gjør at vi er positive til aksjemarkedet i desember, skriver forvalterne i DnB NOR Kapitalforvaltning.

De skriver videre at selskapene i aksjemarkedet har levert meget sterke resultater over lengre tid, og dette kombinert med relativt lave investeringer har gjort at likviditeten i selskapene er meget god.

Utbytter og tilbakekjøp av egne aksjer har fått disse pengene til å komme tilbake til markedet. Forvalterne mener også at oppkjøpsaktiviteten vil øke som en følge av dette, noe som vil presse kursene vider opp.

Januareffekten

Kapitalforvalterne i DnB NOR mener også at den såkalte januareffekten vil bidra til å trekke aksjer opp i desember. Det er velkjent i aksjemarkedet at januar er en måned hvor pengene flommer inn i markedet.

- De årene hvor Oslo Børs har vært positiv har verdiutviklingen i perioden fra 40 dager før til 40 dager etter årsskiftet vært på nesten 15 prosent. Til sammenligning har børsene hatt en nedgang på 3 prosent i den samme perioden hvor markedet har falt, skriver DnB NOR som har sett på utviklingen i markedet på dette tidspunktet fra 1983 til 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere