RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NORs aksjeanbefalinger

Sist oppdatert:
Meglerhuset DnB NOR Markets erstatter Cruiserederiet RCCL med Orkla og SeaDrill denne uken.
DnB NOR har valgt å ta RCL ut av ukeporteføljen, meglerhuset skriver at de fortsatt er positive til aksjen. De velger likevel å avvente selskapets resultatrapportering senere denne uken.

Meglerhuset tar inn SeaDrill og venter ytterligere positiv nyhetsstrøm i tiden fremover.

- Vi venter ytterligere nyheter rundt konsolidering, nybygging og kontrakter både på eksisterende enheter og nybygg¿. Selskapet har nylig meldt om en LOI på SeaDrill 3 på en lang kontrakt og har tillegg erklært opsjonen på bygging av den andre semi-riggen ved Daewoo, skriver meglerhuset i sin analyse over ukens anbefalte aksjer.

DnB NOR mener også at SeaDrills kjøp av aksjer i Mosvold Drilling vil uansett utfall være god finansiell investering. John Fredriksens engasjement i Smedvig er også positivt for selskapet.

- Det har tidligere vært knyttet risiko til etableringen av en driftsorganisasjon. Etter investeringen i Smedvig bør mye av denne risikoen være redusert, fortsetter meglerhuset.

Tror på Orkla

Videre er de positive til Orkla aksjen, etter at den har lagget Oslo Børs så langt i år.

Selv om OSEBX-indeksen på Oslo Børs har steget med 7,5 prosent siden årsskiftet har Orkla-aksjen falt tilbake med 4,7 prosent. Videre skriver meglerhuset at aksjekursen ved årsskiftet var preget av høye forventninger rundt et mulig salg av Orkla Media og mener aksjen har falt for mye tilbake, også i lys av det gode aksjemarkedet og en sterk utvikling i aluminiumsprisen de siste ukene.

- I tillegg tror vi andre elementer vil kunne påvirke aksjekursen positivt i den nærmeste tiden. I forbindelse med 4. kvartalstallene som legges frem 20. februar venter vi at selskapet vil legge frem mer info rundt den strategiske beslutningen rundt Orkla Media samtidig som verdsettelsen av selskapets 27 prosent aksjepost i REC vil komme til syne i forbindelse med REC's børsnotering i løpet av 1. halvår, skriver DnB NOR Markets i sin analyse.

DnB NOR har en verdsettelse basert på 'Summen-av-delene' i Orkla på 342 kroner pr aksje, noe som gir en rabatt på 22 prosent. Meglerhuset mener likevel denne rabatten er for høy, men øker kursmålet i aksjen til 285 kroner pr. aksje, opp fra tidligere 270 kroner pr. aksje.

DnB NOR Markets porteføljen

*Expert
*Fast Search and Transfer
*Itera
*Orkla
*Pan Fish
*SeaDrill
*Tomra

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere