RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NORs favoritter

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets er ute med en ny liste over sine favorittaksjer. SeaDrill og Eltek må vike for Aker Kværner og Expert. Sjekk listen her
Meglerhuset har valgt å ta inn Kjell Inges Røkkes Aker Kværner på økt ordreinngang kombinert med omfattende kostnadskutt. Dette vil i følge DnB NOR gi store resultatforbedringer i de kommende årene. Meglerhuset utelukker heller ikke at selskapet kan gjøre oppkjøp for å forsere veksten og tror at selskapet kan betale utbytte i løpet av 2006.

DnB NOR har også valgt å ta inn Expert i sin nye portefølje. Dette fordi de venter et sterkt norsk konsum og ønsker eksponering mot konsumaksjene gjennom et selskap som Expert.

Expert har gjort flere kjøp den siste tiden, både i Sverige og Danmark. Dette har gjort Expert til en av de dominerende aktørene i det nordiske markedet for elektriske husholdningsapparater, skriver meglerhuset.

På grunn av lave renter og positive utsikter er norsk konsum forventet å øke med 4 prosent årlig i perioden 2005-2007. Markedet for elektroniske produkter viste en god utvikling og i følge Statistisk Sentralbyrå var det en markedsvekst for elektriske husholdningsartikler på 6,3 prosent i oktober og 8,3 prosent i november.

Meglerhuset velger å ta gevinst i John Fredriksens SeaDrill. SeaDrill har steget mye den siste tiden på kampen om Smedvig. Aksjen tas ut av ukesporteføljen til DnB NOR Markets.

Eltek tas også ut av porteføljen etter å ha gitt relativt dårlig avkastning.

DnB NOR Markets porteføljen

*Aker Kværner
*Expert
*Fast Search and Transfer
*Fred Olsen Energy
*Itera
*Pan Fish
*RCL
*Telenor
*Tomra

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere