RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NORs nye aggressive mål

Sist oppdatert:
DnB NOR og konsernsjef Rune Bjerke tar mål av seg til å øke lønnsomheten fremover samtidig som veksten skal fortsette.
Det viser de nye målene bankkonsernet presenterte tirsdag i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag i London.

Dnb NOR sikter nå mot en avkastning på egenkapital på 16 prosent fremover, mot 15 prosent de siste årene. Dette skal skje samtidig med at den gjennomsnittlig årlige veksten skal holdes på 10 prosent.

I kroner og øre betyr dette at driftsresultatet før nedskrivninger og skatt skal øke fra 14,1 milliarder kroner i 2006 til 20 milliarder i 2010.

Nye kostnadskutt
En av årsakene til at banken ser økt avkastningen er fortsatt nedgang o kostnadsnivået Målet om en kostnadsgrad på under 50 prosent er nådd, og nå sikter banken mot en kostnadsgrad på 46 prosent innen 2010.

- Vår kundebase og vårt sterke distribusjonsnett i Norge er en unik plattform for salg av flere produkter per kunde. Internasjonalt skal vi bygge på vår kompetanse innen skipsfart, energi og fiskeri. Vi skal bli en universalbank i Sverige og videreutvikle vår satsing i Østersjøregionen gjennom DnB NORD, sier konsernsjef Rune Bjerke.

Kostnadsreduksjonene vil skje gjennom effektivisering av driftsprosesser, IT, anskaffelser og distribusjon. Basert på endringer i kundenes bruk av banken vil antall bankkontorer bli redusert med 30 i løpet i perioden.

Utbytte som før
DnB NOR viderefører dagens utbyttepolitikk og krav til kapitaldekning. Dette innebærer et mål om lag 6,5 prosent kjernekapitaldekning og at om lag 50 prosent av årlig overskudd utdeles som utbytte.

Skadeforsikring
Et av tiltakene som skal bidra til videre vekst for DnB NOR-kosnernet er etablering av et eget skadeforsikringsselskap.

Det nye selskapet forventes å skulle erobre en betydelig andel av personkundemarkedet for skadeforsikring. Det nye selskapet skal være i drift innen utgangen av 2008.

DnB NOR har hittil levert skadeforsikring i samarbeid med ekstern risikobærer, i hovedsak fra Vital Skade.

- DnB NOR ønsker å dekke den fulle bredden av finansielle tjenester overfor våre kunder. Etableringen av et eget skadeforsikringsselskap gir oss mulighet for å skreddersy produkter tilpasset personkundesegmentet. Vi vil utnytte vår store distribusjonskraft til å erobre en betydelig andel av dette markedet, sier konserndirektør Åsmund Skår i DnB NOR Personmarked i en kommentar.

Dagens kundeportefølje med 700 millioner kroner i premieinntekter vil bli innlemmet i det nye selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere