RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB og Ementor sammen om ny BankID

Sist oppdatert:
Ementor of DnB Nor har inngått et samarbeid om implementering av en ny elektronisk legitimasjon og signaturtjeneste, under navnet BankID
Den nye BankID'en skal tilbys bedriftsmarkedet og offentlig sektor av DnB og øvrige banker i Norge. BankID gjør banknæringens sikkerhetsstandarder tilgjengelig også for andre næringer.

Ementor har ifølge en pressemelding vært en vesentlig bidragsyter i den tekniske utviklingen av BankID i forbindelse med utforming av systemkrav, spesifikasjon av signeringsstandarder og utvikling av programvare for nettsteder som ønsker å ta i bruk tjenesten.

Ementor er en av flere BankID-partnere for Den norske Bank. Personkunder vil dermed få muligheten til å benytte sin BankID mot andre nettsteder enn nettbankene. Bankens samarbeid med Ementor vil gjøre det enklere for nettstedet å komme i gang med BankID samt å finne gode anvendelser.

Utrullingen av BankID til personkunder vil skje via nettbankene. Potensialet for utbredelsen av BankID er stort med dagens mer enn 1,7 millioner nettbankkunder. På denne måten kan nettsteder selv slippe å utstede elektroniske ID'er og heller legge til rette for BankID.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere