RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB-sjef går etter hemmelig bonus (Ny)

Sist oppdatert:
Anders Kvist slutter som leder for DnB Asset Management etter brudd på DnBs regelverk. Ifølge DnB har Kvist fått en hemmlig millionbonus fra Skandia, som DnB kjøpte forvaltningsselskapet fra
Oppdatert med kommentar fra DnB.

Les også: Skandia: - Kvist-avtale ugyldig og upassende

- Konserndirektør og leder for DnB Asset Management, Anders Kvist, fratrer sin stilling i DnB-konsernet fra og med i morgen. Bakgrunnen for hans fratreden er at Kvist etter at han tiltrådte sin stilling i DnB, i henhold til en avtale som DnB ikke var kjent med, har mottatt en bonus fra holdingselskapet i Skandia, heter det i en pressemelding fra DnB.

- Dette var et brudd på regelverket, sier informasjonsdirektør Jarl Veggan i DnB til iMarkedet.

Veggan sier at bonusen var på 6 millioner kroner, hvorav halvparten er utbetalt. Han opplyser at bonusen var knyttet til at Kvist skulle bli i forvaltningsselskapet.

Veggan opplyser at en del av avtalen mellom Qvist og Skandia innebar at Kvist kunne velge å gå tilbake til Skandia.

DnB Kjøpte forvaltningsselskapet Skandia Asset Management i fjor. Dette har ført til mye bråk i Sverige, hvor kunder i Skandia Liv mener salget av forvaltningsselskapet begunstiget morselskapet i Skandia-konsernet på deres bekostning.

Veggan vil ikke spekulere i Skandias grunn til å gi bonusavtalen til Kvist.

Kritikken av Skandia i Sverige har i stor grad omfattet enorme utbetalinger til ledelsen i konsernet.

Styret i DnB Asset Management Holding har ansatt Øyvind Birkeland som ny sjef for selskapet. I de svenske operative selskapene er Mikael Kamras valgt til ny styreformann og Anders Jonsson til ny administrerende direktør.

Øyvind Birkeland er 48 år og leder i dag Hovedområde Kapitalmarked i Gjensidige NOR Sparebank.

Ved fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR vil Øyvind Birkeland lede det nye DnB NOR Asset Management og tre inn i konsernledelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere