*Nettavisen* Nyheter.

DNB-skuta i marsjfart ut av finansstormen

Oslo (NTB): På tross av finansiell uro i Europa og USA fjerde kvartal, leverte DNB bedre tall enn ventet. Totalt tjente konsernet 13 milliarder kroner i fjor.

Både inntektene og driftsresultatet økte i fjerde kvartal, men høy skattekostnad gjorde at resultatet etter skatt endte på 4,1 milliarder kroner, mot 5,3 milliarder i samme periode i 2010.

Konsernsjef Rune Bjerke slår fast at aktiviteten har vært høy i banken i finansstormen og at inntektene økte med 1,7 milliarder kroner.

- Vi er glade for at vi fortsetter å ta markedsandeler og for at mange store og små kunder velger oss. Våre utlån økte totalt sett med 9,3 prosent fra utgangen av fjerde kvartal 2010, og det er vi godt fornøyde med, sier konsernsjef Rune Bjerke.

Analytikerne spådde et resultat på en milliard kroner lavere enn hva Bjerke leverte i fjerde kvartal, ifølge Dagens Næringsliv. For året totalt gikk DNB 12,98 milliarder kroner i pluss, en drøy milliard i nedgang fra 2010.

- Selv om vi ikke har engasjementer i de kriserammede landene i Europa, blir vi også påvirket gjennom turbulens i finansmarkedene og fall i aksjekurser. Samtidig gir finansuroen oss økte inntekter på andre områder knyttet til markedsverdivurderinger av valuta og renteinstrumenter, sier Bjerke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag