RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB tror nedkjølingen fortsetter

Sist oppdatert:
DnB Markets tror nedkjølingen av den norske økonomien fortsetter på bakgrunn av torsdagens tall for arbeidsledighet og kredittvekst
Kredittveksten falt annualisert fra 8,4 prosent i mai til 7,7 prosent i juni, det laveste nivået siden 1999 og i underkant av forventningene på mellom 8 og 8,2 prosent.

Kredittveksten er særlig lav i bedriftene, noe som gjør at det kan ta tid før de igjen øker bemanningen, mener DnB Markets sjeføkonom Øystein Dørum ifølge Finansavisen.

Han mener videre at ytterligere rentekutt ikke vil hjelpe bedriftene i særlig grad, men at de kun kan gjøre markedsutsiktene bedre.

Arbeidsledigheten falt sesongjustert med 2.000 personer fra juni til juli, mens total ledighet økte fra 3,9 prosent til 4,1 prosent, i underkant av forventningene på 4,3 prosent. Det lave sesongjusterte tallet skyldes at svært mange er på tiltak.

DnB Markets mener derfor at ledighetsutviklingen fortsatt er på trendbanen og at nekjølingen av den norske økonomien fortsetter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere