RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO-aksjene plassert på Bergens-hender

Sist oppdatert:
Alt tyder på at aksjene DNO solgte i forrige uke for å kjøpe dem tilbake i juni, er plassert hos "venner" av styreformann Berge Gerdt Larsen i Bergen
Les også:
DNO nekter å kommentere aksjesalg
Larsen-familien ned i DNO
Brudulje på DNOs generalforsamling(Ny)

Det viser en sammenligning av aksjonærlister i selskapet for denne uken og forrige, som iMarkedet har gjort.

Blant de 20 største aksjonærene er det kun få endringer, men disse er til gjengjeld interessante.

Bergens-kjøpmannen Einar Galtung Døsvigs EGD Shipping II AS har økt sin beholdning med 500.000 DNO-aksjer. Døsvig eier nå 1,2 millioner aksjer, eller 2,34 prosent.

Videre har selskapet Marina AS kommet som ny på listen med 600.000 aksjer. Etter det iMarkedet forstår er dette et selskap tilhørende investoren Per Johannessen, hjemmehørende på Morvik ved Bergen.

DNO er selv ute av listen etter forrige ukes salg av 2 millioner egne aksjer med tilhørende put/call-opsjoner.

Alt tyder på at dette er en posisjonering i forkant av den kommende generalforsamling i selskapet, og at aksjene er plassert hos aksjonærer som vil støtte styreformann og storaksjonær Berge Gerdt Larsen, skulle fjorårets turbulente generalforsamlingsopprør gjenta seg.

Alternativet til å plassere aksjene hos vennlige investorer, ville være at aksjene sannsynligvis ikke ville kunne bli benyttet på en generalforsamling, siden de var i DNOs eget eie. Dette kunne ha underminert Gerdt Larsen posisjon, siden mange av aksjene DNO har kjøpt siden i fjor sommer, har kommet fra Gerdt Larsen familie.

Også den siste uken har hans far og søskens selskap BUS AS, solgt seg ned i DNO. BUS AS har ifølge utskriften solgt 93.000 aksjer, og eier 395.000 aksjer. Det er et etterslepp på aksjonærutskriftene på et par-tre dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere