RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO angriper kritikerne

Sist oppdatert:
Oljeselskapet stiller spørsmålstegn ved motivene til skeptikerne.
DNO-sjefen Helge Eide bruker krasse ord når han nå kommenterer kritikken fra de anonyme obligasjonseierne. I et eget brev som er sendt ut til markedet svarer han spørsmålene advokat John Ringdal krevde svar på. BA-RH-advokaten hadde på vegne av en rekke ikke navngitte obligasjonseiere stilt spørsmål ved flere av hendelsene i DNO den siste tiden.

Brevet fra DNO svarer et tilsvarende brev fra obligasjonseierne der oljeselskapets ledelse og styre ble angrepet og beskyldt for å fremme egne interesser. Eide kaller innholdet i brevet fra Ringdal som en rekke udokumenterte påstander og insinuasjoner. DNO mener at det dermed ble utsatt for en rekke uberettiget negativ presseomtale som kan ha hatt betydning for aksjekursen.

- På denne bakgrunn er det ganske påfallende at de anonyme investorene velger en slik fremgangsmåte og det er berettiget å stille spørsmålstegn ved formålet med utspillet, skriver Helge Eide i brevet som svarer kritikken fra obligasjonseierne.

Svarene som besvarer spørsmålene fra advokat Johan Ringdal er ellers kjente i markedet og har tidligere vært kommunisert. Blant annet har Oslo Børs bekreftet at det fantes en reell interesse fra kjøpere av DNOs oljelisenser i Nord-Irak.

Oslo Børs gjennomførte rutinemessig undersøkelser og ba om dokumentasjon fra DNO i forbindelse med interessen for oljeområdene i Kurdistan. Nå har de også begynt å sjekke hendelsene i forbindelse med kritikken fra obligasjonseierne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere