RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO finner mer i Kurdistan

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO har gjennomført positive tester av to nye brønner på Tawke-feltet.
Det går frem av en oppdatering på boreaktiviteten til selskapet i Midtøsten. I tillegg til de positive testresultatene på Tawke-feltet i Kurdistan, så har det også blitt funnet olje i en ny brønn i Jemen.

DNO melder torsdag at de nå har testet brønenen Tawke-5A og Tawke-8. Den førstenevnte brønnen oppnådde en samlet produksjon på 9.000 fat per dag fra tre ulike intervaller. Det mest produktive intervallet viste alene en produksjonsrate på 6.200 fat per dag.

I Tawke-8 var den samlede produksjonen fra fem testintervaller på hele 20.500 fat per dag, med den beste sonen på 8.300 fat per dag. Selskapet går nå inn igjen i Tawke-1 for å gjennomføre nye tester basert på erfaringen fra de siste brønnene. Videre skal det bores ytterligere to brønner på feltet.

I Jemen har boringen av brønnen Bayoot-3 viste en testproduksjon på 1.880 fat per dag. Dette er den fjerde brønnen som viser olje i Bayoot/Hekma-området på blokk 53. På kort sikt vil DNO og partnerskapet fortsette å frakte oljen fra området på lastebil, mens de ser på en mer langsiktig løsning med en rørledning til Sharyoof-feltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere