RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO fortsetter å utplassere egne aksjer(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO og adm. direktør Helge Eide fortsetter å utplassere tilbakekjøpte aksjer i markedet gjennom derivatforretninger, og selger 1,25 millioner aksjer med tilhørende salgs- og kjøpsopsjoner
Nytt: Flere detaljer og oppdatert med relatert artikler

Aksjene selges ifølge en melding til kurs 21 kroner, og selskapet kjøper samtidig en kjøpsopsjon med strike 15 kroner og en opsjonspremie 6,631 kroner.

Videre har selskapet utstedt en salgsopsjon på 1,25 millioner aksjer med strike 15 kroner og en opsjonspremie på 10 øre.

Begge opsjoner forfaller 9. september, i god tid etter en foreslått ekstraordinær generalforsamling som ventes avholdt i slutten av august, hvor det skal vedtas et utbytte.

Det ser ut til at DNO har bedret betingelsene på derivatfinansiering, for mens selskapet ved tilsvarende plasseringer i mars måtte ut med 20 prosent i årlig rente, så ligger beregnet rente i dagens handel på knappe 15 prosent. Totalt frigjør handelen 18 millioner kroner for DNO.

Frem og tilbake

Aksjene som nå selges i derivatmarkedet består av en million aksjer som ble solgt på tilsvarende måte 14. mars, samt 250.000 aksjer til som selskapet har hatt i eget eie etter kjøp i markedet.

DNO vil måtte ta levering av aksjene senest 16. juni, fire dager før ordinær generalforsamling i selskapet, hadde de ikke nå blitt plassert ut igjen i markedet.

Les: Klart for ny debatt på DNOs generalforsamlingen(Ny2)

DNO har etter dette en beholdning på 20.740 egne aksjer, samt opsjoner på kjøp av 3.250.000 aksjer. To millioner av aksjene har derivater som forfaller 23. juni.

Relaterte saker:
DNO-sjefen kommenterer aksjesalget
DNO-aksjene plassert på Bergens-hender
DNO nekter å kommentere aksjesalg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere