RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO girer opp i Jemen(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO og konsernsjef Helge Eide setter nå økt fart i oljeboringen i Jemen etter de store funnene av olje i den såkalte kjellersonen på det nye Nabrajah-feltet. De har også holdt produksjon høyere enn ventet i mai
Nytt: Kommentarer fra konsernsjef

Det går frem av en oppdatering på selskapets bore- og produksjonsaktiviteter for mai.

DNO varsler nå en akselerert gjennomføring av tidligere planlagte boringer på sine tre blokker i Jemen. Totalt er målsetningen nå å ferdigstille 13 lete- og produksjonsbrønner før nyttår.

- Vi snakker nesten om en dobling i henhold til de opprinnelige planen vi hadde, sier konsernsjef Eide til iMarkedet.no

Som følge av den økte boreaktiviteten vil DNO leie inn en tredje borerigg til aktiviteten i Jemen fra fjerde kvartal. To av de 13 brønnen er allerede under boring på Tasour-feltet.

- Hva er årsaken til den kraftige økning i boreaktivitet?

- Vi har såpass mange prospekter, i tillegg til et aggressivt program på Nabrajah, på grunn av basement funnet, som tar mye borekapasitet. Vi går også etter basement-target i den ene Tasour-brønnen. Basement-funnet har trigget mye av dette, sier Eide.

Det nye boreprogrammet er avhengig av godkjennelse fra de andre eierne i de tre blokkene.

Bredt program

På Tasour-feltet, blokk 32, planlegger DNO to letebrønner som skal bores mot henholdsvis kjellersonen og Qishn-sonen i fjerde kvartal, i tillegg til de to produksjonsbrønnene som nå er under boring.

På den meget lovende Nabrajah-feltet vil oljeselskapet bore ytterligere fem brønner i tillegg til de som er boret hittil. Neste brønn vil bli satt allerede i juli, og deretter skal det bores fire brønner i rekkefølge mot kjellersonen.

- Hvordan ligger det an med andre prospekter på blokk 43?

- Du kan si det sånn at vi har avmerket på et av disse kartene vi har vist, at det er et stort område med basement prospekter, videre så er det flere prospekter på Qishn-nivå, sier Eide til iMarkedet.no

DNO opprettholder planen om produksjonsstart for Nabrajah i slutten av juni med 5.000 fat pr, dag. Produksjonen skal økes raskt til 15.0000 fat pr. dag innen slutten av august.

Når det gjelder blokk 53 og Sharyoof-feltet så er det nylig satt to nye brønner i produksjon der, og DNO planlegger ytterligere fire brønner før årsskiftet. To av brønnene er produksjonsbrønner, mens målene for de to neste foreløpig ikke er definert.

To blokker til

DNo er også eier i ytterligere to blokker i Jemen som har blitt tildelt det siste året, blokk 44 og 72. Foreløpig har det ikke vært gjort noe borearbeid på disse, og det vil heller ikke skje på denne siden av årsskiftet.

- Vi ser vel for oss at det vil gå ut i neste år. Med det programmet vi har lagt nå har vi brukt opp kapasiteten. Og skjer det noe med disse boringene i form av funn kan de i tillegg bli snakk om avgrensningsboringer i tillegg, sier Eide til iMarkedet.no.

Holder produksjonen

DNO klart i det store og det hele å holde oljeproduksjonen oppe fra april til mai. En økning av produksjonen i Jemen som følge av de nye brønnene gjorde at snittproduksjonen endte på 13.237 fat pr, dag i mai. I april var produksjonen på 13.510 fat pr. dag.

Ifølge DNO er produksjonen hittil i år nesten 10 prosent bedre enn planlagt.

- Vi syns jo også at det at vi sammenlignet med i fjor ligger høyere er hyggelig, vi klarer ikke bare å holde produksjonen, men også klart å øke noe. Det er vi veldig fornøyd med, avslutter Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere