RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO-granskningen blir gjennomført

Sist oppdatert:
Kravet om granskning i oljeselskapet DNO er i dag blitt tatt til følge av Oslo Skifterett. Forslaget til granskningsleder er også tatt til følge
Det går frem av en kjennelse som dommer Eirik Austlid ved Oslo Tingrett har avsagt fredag. Det får iMarkedet opplyst fra skifterettens kontor i dag.

Forslaget fra Stavangersfæren, med Skagen-fondene og investor Folke Hermansen i spissen, om å oppnevne professor Geir Woxholth til å lede granskningsutvalget er også tatt til følge.

Woxholth er professor ved universitet i Oslo, og er ansett som en av Norges fremste på selskapsrett.

Skifteretten har brukt lenger tid en normalt på å avsi kjennelsen, og bakgrunnen er ferieavviklingen i sommer, som gjorde at fristen for å komme med tilsvar på granskningskravet ble forlenget.

Kravet om granskning ble fremsatt under den ordinære generalforsamlingen i DNO i slutten av juni, av investoren Hermansen med støtte fra blant annet Skagen-fondene.

Det var stemmegivningen i forbindelse med punkt 13. på generalforsamlingen som utløst granskningskravet. Differansen i favør styrets ønske om å bli holdt skadesløse var mindre enn tre millioner aksjer.

Styret i DNO har i noen måneder forut for generalforsamling utplassert aksjer i eget eie gjennom derivathandler til det som blir betegnet som vennligsinnede aksjonærer i forhold til styreformann og storaksjonær Berge Gerdt Larsen. Totalt var 3,25 millioner DNO-aksjer utplassert gjennom slike handler da generalforsamlingen gikk av stabelen.

Mer om saken her:
DNO-granskning til Tingretten
Det går mot DNO-granskning
DNO-aksjonærene kneblet Gerdt Larsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere