RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO-granskningen ikke klar ennå

Sist oppdatert:
Oslo Skifterett har foreløpig ikke kommet med noen kjennelse rundt aksjonærenes krav om granskning på grunn av ferieavikkling. Stavanger-gruppen ønsker en jusprofessor til å lede granskning
Det opplyser advokat Viggo Lange i advokatfirmaet Kluge til iMarkedet tirsdag formiddag.

- Vi har foreslått at professor Geir Woxholth skal lede granskningen, sier Lange til iMarkedet, og presiserer at Woxholth ikke har blitt forespurt ennå, og Skifteretten har heller ikke kommet med sin kjennelse.

Woxholth er professor ved universitet i Oslo, og er ansett som en av Norges fremste på selskapsrett.

På grunn av ferieavviklingen i det norske rettvesenet har fristen for kjennelse blitt utsatt en månedstid, og Lange forventer at en kjennelse kan foreligge til uken. Lange representerer den såkalte Stavanger-sfæren, som består av blant annet Skagen-fondene og investoren Folke Hermansen og hans Stavangerske Dampskibselskap.

DNOs tilsvar på granskningskravet skal ha første blitt sendt retten i går. Ifølge Lange har selskapet godtatt granskning, som forøvrig ble vedtatt enstemmig på generalforsamlingen, men grunnlaget for granskningen bestrides.

Mer om bakgrunnen for kravet om granskning finner du her:
DNO-aksjonærene kneblet Gerdt Larsen
Det går mot DNO-granskning

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere