RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO jobber med større refinansiering

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO kunne i dag informere om at de jobber med en større refinansiering som både vil omfatte utbyggingen av tidligere West-Heather-satelitten og et større låneforfall neste sommer
Oljeselskapet har tidligere indikert at de må finne finansiering til utbyggingen av de to tidligere satellittene på Heather feltet på britisk sokkel. De to satellittene West-Heather og North Terrace har nå fått status som et eget felt under navnet Broom.

- Vi har jobbet videre med en konkret løsning, som vil vil komme tilbake til når den er klar, sa finansdirektør Haakon Sandborg på en presentasjon i Oslo onsdag.

Han sa videre at finansieringspakken må ses i sammenheng med selskapets obligasjonslån som forfaller i juni 2004.

- Vi ser på en større pakke som finansierer Broom og refinansierer obligasjonslånet, sa Sandborg.

Rammen for DNOs investeringer på Broom er omkring 50 millioner dollar, som vil bli fordelt over 2003 og 2004, hvorav hovedtyngden kommer neste år.

Obligasjonslånet som forfaller neste sommer hadde opprinnelig en ramme på 500 millioner i to transjer. Første transje med forfall neste år er på 325 millioner, mens andre transje som har putopsjoner juni hvert år hadde en ramme på 175 millioner hvor omkring 96 millioner gjenstår.

- Vi frå se hvor mye vi eventuelt putter inn nå i juni, sier adm. direktør Helge Eide til iMarkedet onsdag.

DNO har planlagt investeringer på 350 millioner kroner fremover i tillegg til utbyggingen på Broom. Broom-feltet er ventet å bli satt i produksjon sommeren 2004. DNO har en eierandel på 55 prosent og er operatør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere