RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO øker produksjon og kapasitet i Yemen(Ny)

Sist oppdatert:
Den åttende brønnen på det DNO opererte Tasour-feltet i Yemen har nå blitt ferdigboret og testet. Testproduksjonen viste en kapasitet på 9.000 fat pr. dag initielt
Nytt: DNO-melding med mer detaljer tatt inn

Les:
Sikrer utskipning av DNO-olje
DNO's Tasour-produksjon nær kapasitetsgrensen

Den sjette i rekken av produksjonsbrønner på Tasour-feltet på blokk 32 i Yemen, har blitt boret som en to-sone brønn, i likhet med Tasour 7 som ble satt i produksjon i fjerde kvartal i fjor.

Brønnen vil nå starte produksjonen fra hovedsonen Qishn S1A i tillegg til en ny sandsteinsone under hovedsonen.

Ifølge TransGlobe Energy som eier 13,8 prosent i blokk 32, så har den nye brønnen testet en produksjon på 9.000 fat pr. dag. DNO melder at de forventer en snitt produksjonen på et lavere nivå.

Det er planlagt ytterliggere utviklings- og produksjonsboring på Tasour i løpet av året. Totalproduksjonen ligger for øyeblikket over 15.000 fat pr. dag.

Bygger ut

To av brønnene på Tasour er i ferd med å få skiftet ut pumpene, og er ventet å være tilbake i produksjon innen utgangen av januar. Det gjelder brønn 3 og 6.

Det planlegges nå installasjon av mer pumpekapasitet på feltets hovedfasilitet for å øke eksportkapasiteten til 20.000 fat pr. dag. Feltet har i dag en maks kapasitet på 15.000 fat pr. dag. Ifølge TransGlobe vil feltet kunne produsere ved full kapasitet på 20.000 fat pr. dag fra begynnelsen av februar, når alle de produserende brønnene er i drift.

DNO melder at det hittil har blitt produsert 7,5 millioenr fat fra Tasour siden oppstarten i november 200, mens de gjenværende reservene er 12,5 millioner fat, etetr at boringen av Tasour7 ga en økning i estimatene.

Leter mer

Det bores nå en letebrønn på Haibish-strukturen, tidligere kjent som Al Ghoraf på den vestlige delen av blokken. Resultatene er ventet å foreligge om fire uker.

DNO skal også starte boring av brønner i blokk 43 senere i år samt at det skal også foretas boringer på Sharyoof-feltet i blokk 53. DNO er operatør for blokk 32 (Tasour) og blokk 43, og er partner i blokk 53.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere