RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO kjøper flere andeler(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO har kjøpt andeler i PL 203-området, og øker sine reserver og ressurser forlisensområdet fra 20 til 35 millioner oljekvivalenter
Nytt: Kommentarer fra selskapet

Les også: DNO rydder opp i balansen og nedskriver

Kjøpet er gjort via datterselskapet Det Norske Oljeselskap i samarbeid med Marathon og ConocoPhillips. Selger av andelene i PL 088B og PL036C er TotalFinaElf.

Lisensene ligger på hver side av PL 203, hvor DNO allerede har en eierandel på 15 prosent. Marathon og ConocoPhillips eier henholdsvis 65 og 20 prosent i området.

DNO overtar 15 prosent i PL 088B og 6,8 prosent i PL 036C, og dermed sin eierandel i den fremtidig produksjonsenheten til nesten 15 prosent. Kjøpet er forutsatt godkjennelse fra norske myndigheter.

- Det jobbes nå med å få en gjennomgående og enhetlig eierstruktur på området, sier daglig leder Torstein Sannes i Det Norske oljeselskap til iMarkedet.

Selskapet vil øke sine reserver og ressurser på de tre lisensene fra omkring 20 til over 35 millioner fat oljeekvivalenter som følge av kjøpet.

Det er planlagt å bore tre brønner inneværende år i PL 203/PL088B for å verifisere og øke reservene i området. Det er Marathon som er operatør på lisensene og det jobbes med å få klare en plan for utbygging og Drift (PUD) i løpet av året.

Dette er ifølge Sanness helt standard letebrønner og som en tommelfingerregel ligger borekostnaden på omkring 70 millioner kroner med et slingringsmonn på pluss minus 5 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere