RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO kjøper seg inn i Goliat(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO med adm. direktør Helge Eide i spissen har nå gjort alvor av planen om en styrket satsning på norsk sokkel, og overtar Shells andel i Goliat-feltet og to andre lisenser
Det har en stund versert meldinger om at DNO skal ha vært interessert i en andel i Goliat-feltet, og nå blir meldingene bekreftet ved at DNO overtar Shells andel i det som kan bli et lovende oljefelte på norsk sokkel.

Partene vil ikke opplyse hva DNO gir for Shells 15 prosent andel i PL 229, Goliat, og for 25 prosents andeler i PL 035 og PL 272.

Stort oljepotensial

Goliatfeltet er lokalisert 85 km nordøst for Hammerfest og 50 km sørøst for Snøhvit feltet i Barentshavet. Det er gjort et oljefunn i lisensen og Agip, som er operatør, planlegger å bore den andre letebrønnen i lisensen i inneværende år.

Agip har en eierandel på 40 prosent i Goliat, mens Statoil sitter med 20 prosent og ConocoPhillips 25 prosent.

PL 035 og PL 272 er lokalisert i blokk 30/11 20 km sørvest for Oseberg Sør i Nordsjøen. Blokken inneholder flere interessante leteprospekter. Det er planlagt å bore en letebrønn i løpet av sommeren 2004.

- Overtagelsen av de nye lisensene sikrer nå DNO deltagelse i to spennende boringer på norsk sokkel i 2004, skriver DNO i en melding.

Norsk Hydro eier 50 prosent i begge blokkene, og er operatør for lisensene. Det er boret fem letebrønner på PL 035 siden 1975. Lisensen ble tildelt allerede i 1969. Det har ikke blitt boret på PL 272.

Shell rydder porteføljen

Shell overtok lisensene gjennom oppkjøpet av Entreprise Oil i 2002. Og salget til DNO er å se i sammenheng med oljegigantens aktive forvalting av sin lisensportefølje. Etter salget er Shell helt ute av Barentshavet.

- For Shell er Atlanterhavsmarginen kjerneområde for den europeiske oppstrømsvirksomhet. For den norske aktiviteten betyr dette først og fremst fokus på Norskehavet, hvor det gode samarbeidet med Statoil fortsetter i 18. lisensrunden. Dette samarbeidet er nå utvidet og forlenget til 2009, skriver Shell i en fellesmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere