RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO låner for å kjøpe feltandeler

Sist oppdatert:
DNO og Helge Eide låner 400 millioner kroner, og åpner for å øke til en milliard kroner. Planen er å ha midler til nye andeler, i hovedsak på norsk kontinentalsokkel
- Styret i DNO ASA har i styremøte den 25. mai 2004 vedtatt opptak av to obligasjonslån med et samlet lånebeløp i første transje på NOK 400 millioner. Lånene er åpne med en samlet låneramme på NOK 1.000 millioner, heter det i en børsmelding.

I den første transjen lånes 300 millioner med flytende rente og 100 millioner med fast rente. Begge deler har fem års løpetid.

Lånene forrentes med en margin tilsvarende 3,50 prosent over henholdsvis 3-måneders NIBOR (lånet med flytende rente) og 5-års NIBOR SWAP (lånet med fast rente).

- Lånebeløpet skal benyttes til refinansiering av eksisterende obligasjonsgjeld på totalt ca. NOK 335 millioner, med forfall 1. juni 2004. Refinansieringen vil innebære at DNO får ytterligere midler til investeringer i og utvikling av petroleums lisensandeler, hovedsakelig på norsk kontinentalsokkel heter det.

Lånene ble tegnet til pari kurs. DNO kan innløse begge lån den 1. juni 2007 til kurs tilsvarende henholdsvis 103,00 prosent (lånet med flytende rente) og 105,00 prosent (lånet med fast rente).

Lånene vil bli søkt børsnotert, og er tilrettelagt av ABG Sundal Collier Norge, Terra Fonds og Fearnley Fonds.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere