RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO med god tro på blokk 43

Sist oppdatert:
DNO med adm. direktør Helge Eide i spissen uttrykker god tro på blokk 43 i Jemen etter det nye funnet, og indikerer allerede mulige produksjonivåer for feltet
- Vi tror vi er på det kommersielle nivået, sier Helge Eide til bransjeavisen Upstream fredag i forbindelse med at oljeselskapet fant olje på blokk 43 i Jemen i forrige uke.

Ifølge Upstream advarer Eide mot at det så langt kun er gjort funn i en brønn, men er rimelig sikker på at funnet er kommersielt.

DNO har allerede indikert reserver på mellom 10 og 12 millioner fat i blokk 43, og planer om utbyggingen skulle den videre boringen vise nye funn. Nå indikerer også Eide mulige produksjonsnivåer.

Eide sier til avisen at dersom alt går veien kan oljen begynne å strømme fra slutten av tredje kvartal neste år, og ser en startproduksjon på 10.000 til 15.000 fat pr. dag.

Han mener at nærheten til oljeselskapets Nexens produksjonsanlegg Masila bør hjelpe på økonomien i blokk 43-prosjektet.

DNO har planlagt å bore to avgrensningsbrønner på blokk 43 i forbindelse med funnet i Nabrajah-1, samt at de vil bore ytterligere to letebrønner. Selskapet sikter mot å ha klar en utbyggingsplan innen utgangen av året.

DNO er operatør for feltet og har en eierandel på 50 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere