RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO med knalltall - utsetter London (Ny2)

Sist oppdatert:
DNO og adm. direktør Helge Eide fortsetter veksten i første kvartal, og leverte knalltall i kvartalet. Selskapet velger igjen å utsette den planlagte børsnoteringen i London, tross gode utsikter fremover
Nytt: Oppdatert med kommentarer fra presentasjon

Relterte sak:
DNO-sjefen kommenterer aksjesalget

DNO kan vise til en rekord høy produksjon i første kvartal, og resultatene har blitt deretter. Driften i selskapet fortsetter å gå på skinner, og selskapet ser ytterligere potensial utover året etetr hvert som resultatene fra den høye leteaktiviteten blir klare.

- Vi vil ikke komme med et nytt produksjonsmål, men det er et klart potensial for at vi kommer over dette, sa adm. direktør Helge Eide i DNO på en presentasjon om målseting på minst 26.000 fat pr. dag. Selskapet produserte i første kvartal over 29.000 fat pr. dag etter flere vellukkede brønner kom i produyksjon i vinter.

Venter reserveøkning

DNO har et offensivt boreprogram i år, og Eide mener at selskapet er det mest aktive på norsk sokkel i år. Selskapet er i ferd med å bore andre brønn på PL 203-lisensen hvor Marathon er operatør. her skal det etter planen bores ytterligere en brønn. I tillegg skal DBNo være med på en letebrønn på PL 167, hvor elskapet har fått en andel på 20 prosent.

- Vi har mange spennende ting på gang og det lover godt for resultatene i 2003, sa Eide, som ikke la skjul på at det foreventes oppjusteringer i selskapets reserver etterhvert som boring i Nordsjøen og Yemen viser resultater.

- Det er grunn til å tro at vi får en oppgradering av reservene, sa han om potensialet på PL 203.

Eide sa også at selskapet jobber med nye lisenser på norsk sokkel, uten å gå i detaljer.

Knalltall

Oljeselskapet DNO fikk et resultat før skatt på 299 millioner kroner i første kvartal, mot 75,5 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Driftsinntektene endte på 580 millioner kroner i kvartalet, mot 368 millioner kroner i fjor. Dermed fortsetter oljeselskapet den fine veksten.

Resultat etter skatt var på 108,4 millioner kroner, mot 24,5 millioner kroner i fjor. Resultatene er godt i overkant av det analytikerne og markedet hadde forventet, etter det iMarkedet erfarer.

- Økning i produksjon kombinert med høye oljepriser bidro til
gode resultater i kvartalet, heter det i en melding fra selskapet.

P/E 2

Bare som et tankeeksperiment: Hvis DNO fortsetter å levere et nettoresultat i samme størrelsesordenen som i første kvartal ut året, vil selskapet få et nettoresultat på over 430 millioner kroner. Med dagens prising på 910 millioner kroner, betyr det en P/E på drøyt 2.

Da har vi ikke tatt med andre forhold rundt selskapet.

DNO hadde en kontantstrøm fra driften i første kvartal på 292 millioner kroner, og en netto kontantstrøm i kvartalet på 183 millioner kroner. Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 267 millioner kroner i banken.

Utsetter London-notering

DNO melder om utsettelse av noteringen i London. DNO venter blant annet på at gjennomgang meglerhuset Lehman Brothers gjør av selskapets lisensportefølje skal bli klar.

- Endringer i porteføljen og i påvente av nye regler for corporate governance i London og Oslo og forholdene i det generelle markedet, har gjort at vi utsetter noteringene, sa adm. direktør Helge Eide i DNO.

Han sa videre at prosessen med corporate governace-tiltak er upåvirket, og at en rekke tiltak vil bli presentert på generalforsamlingen i juni. Endelig dato for generalforsamlingen er ennå ikke fastsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere