RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO med ny vellykket brønn(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO og adm. direktør Helge Eide har igjen boret en produksjonsbrønn på Tasour-feltet med suksess. Det er også avdekket en ny struktur øst på Tasour-feltet
Nytt: Kommentarer fra selskapet

Produksjonsbrønn nummer 11 er ifølge DNO nå satt i produksjon, og viser et startproduksjon på 6.000 fat olje pr. dag og et vanninnhold på 3.000 fat pr. dag. Det er ventet at produksjonsraten vil falle fremover, mens vanninnslaget vil øke.

Brønnen er boret i den vestlige delen av Tasour-feltet i Jemen hvor DNO er operatør, og har en eierandel på 38,95 prosent.

DNo opplyser også i meldingen at de har identifisert en mulig ny forlengelse av Tasour-feltet østover. Selskapet vil gjøre ytterligere letearbeid på strukturen i løpet av 2004.

- Det som vil bli gjort av videre letearbeid er tilleggsseismikk, og eventuelt boring av brønn, sier Magne Normann som leder DNOs internasjonale virksomhet til iMarkedet torsdag formiddag.

Det skal også bores mer i den vestlige delen av feltet.

- En yttligerer brønn ligger inne i de planer og budsjetter vi har for 2004, sier Normann.

Normann opplyser også at australske Oil Search i forbindelse med farmout-avtalen for blokk 43 vil måtte dekke 50 prosent av kostnadene ved boringen av neste letebrønn. Det betyr at Oil Search vil dekke halvparten av DNOs kostnader. DNO eier 50 prosent av blokken etter inngåelse av avtalen. Oil Search får en eierandel på 25 prosent.

Normann vil ikke kommentere hvor mye brønnen vil koste å bore. DNO har også fått et kontantbeløp fra Oil Search i forbindelse med avtalen som ble meldt tidligere denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere