RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO med nytt oljefunn i Yemen (NY)

Sist oppdatert:
DNO har funnet mer olje vest for Tasour-feltet i Yemen. Selskapet venter at funnet vil øke reservene i Tasour-feltet. Samtidig melder DNO om produksjonsøkning på 18 prosent i andre kvartal. (bilde: DNO-sjef Helge Eide
Oppdatert med produksjonstall i andre kvartal.

DNO har fullført boringen av brønnen Tasour # 10, og det nye oljefunnet bekrefter en forlengelse av Tasour-feltet mot vest, skriver selskapet i en melding.

Denne brønnen er den åttende produksjonsbrønnen på Tasour-feltet og produserer omlag 1.200 fat olje pr. dag slik at total produksjon på feltet nå er omlag 20.000 fat olje pr. dag. DNOs andel av dette er omlag 8.120 fat olje per dag, før skatt, melder selskapet.

Produksjonskapasiteten er lavere enn den som er observert i hovedfeltet i Tasour, men selskapet venter at funnet vil øke reservene i Tasour-feltet.

DNO jobber nå med å kartlegging for å finne nye brønnplasseringer vest for Tasour. Boring av den første brønnen er ventet i fjerde kvartal i år.

DNO melder samtidig at selskapet hadde en samlet produksjon på 27.709 fat olje pr. dag i andre kvartal i år. Dette er enm økning på 18 prosent sammenlignet med andre kvartal 2002. For første halvår 2003 har gjennomsnittlig produksjon vært på 28.500 fat olje pr. dag en økning på 29 prosent sammenlignet med tilsvarende periode året før.

Avbrudd i produksjonen fra Tasour-feltet og redusert produksjon fra Sharyoof-feltet førte til et fall i produksjonen fra Yemen i juni måned. DNO venter imidlertid en økning av produksjonen i juli etter at to nedstengte brønner på Thistle-feltet nå er satt i produksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere