RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO med resultatvarsel

Sist oppdatert:
En rekke ekstraordinære poster gjør at DNO nå guider mot et underskudd for tredje kvartal. Samtidig varsler selskapet børsnotering av datterselskapet Independent Oil Tools
I tråd med sin nye strategi opprettholdt DNO er høyt letetempo i tredje kvartal, og dette har ført til kostnadsføring av 74 millioner kroner i utviklingskostnader i tredje kvartal.

Dette samme med en kraftig økning av skattenivået på grunn av økt produksjon samt tap på valuta og oljeprishedginggjør at selskapet nå varsler et udnerskudd på 96 millioner kroner etter skatt for tredje kvartal.

Det positive ved meldingen er et driftsresultat i tredje kvartal på 121 millioner kroner, på grunn av høyere omsetning fra salg av petroleumsprodukter.

I tillegg har brønnutviklingen i tredje kvartal resulterte i en økning på rundt 6 millioner fat i oljereservene.

DNOs bunnlinje trekkes ned av tap på hedging av oljeprisen på 50 millioner kroner. DNO får også et negativt finansresultat på 38 milioner kroner på grunn av urealisert valutatap og økte skatteutgifter på 179 millioner dollar på grunn av økt produksjon.

Varsler utbytte og notering

Det blir videre opplyst om at DNO vil dele ut et ekstraordinært kontantutbytte på 0,5 kroner pr. aksje, samt aksjer i Independent Oil Tools til en verdi på 2,48 kroner pr. DNO-aksje.

DNO vil børsnoterte datterselskapet International Oil Tools i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere