RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO nær reserveoppjustering

Sist oppdatert:
Det kan gå mot en kraftig oppjustering av reservene i Vest-Heimdal hvor DNO deltar med 15 prosent. Operatøren Marathon Oil skal ha gjort et nytt stort funn i området
Det går frem av en artikkel i Upstream fredag.

Ifølge Upstream har Marathon oil gjort et langt større funn en ventet i brønnen som nå snart er ferdigboret på Boa-prospektet på PL 088 i Nordsjøen. Dette er den andre brønnen Marathon borer i området i løept av kort tid. DNO eier 15 prosent i lisensområdet som omfatter PL 088 og PL 203.

Upstream mener at funnet kan føre til en oppjustering av reservene i området fra dagens 240 millioner fat oljeekvivalenter til omkring 400 millioner. Det vil øke DNOs andel til omkring 60 millioner fat.

Den første brønnen ble boret på Kneler-formasjonen og viste en nesten 50 meter bredt oljeførende lag.

Det skal bores en tredje brønn på Gekko-prospektet, go blir også den positiv kan det ligge tilrette for en frittstående utbygging av lisensen.

Amerikanske Marathon Oil har 65 prosent av lisensen, DNO har 15 prosent, mens ConocoPhillips har de resterende 20 prosentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere