*Nettavisen* Nyheter.

DNO øker overskuddet

DNO og konsernsjef Helge Eide har overraskende lagt sine tall for fjerde kvartal i dag i forbindelse med at de skifter regnskapsstandard til IFRS. Overskuddet økte fra tredje kvartal, men den nye føringen kutter dramatisk i total tallene.

19.05.08 00:16

Det er uklart om det var mening at fjerde kvartalstallene skulle ligget med i oversikten DNO i dag la frem i forbindelse med overgang til IFRS føring. Selskapet har tidligere meddelt at selskapet skulle legge frem tallene onsdag 15. februar.I forhold til den gamle regnskapsstandarden til DNO betyr overgang til en kraftig nedskalering av tallene, siden de nå vil bli ført basert på nettoandel i i ulike feltene de er medeiere i.Sterke fjerde kvartal

Fjerde kvartal etter den gamle regnskapsstandarden viser driftsinntekter på 477,5 millioner kroner og et driftsresultat på 271,7 millioner kroner. Overskudd før skatt er på 319,3 millioner kroner og etter skatt 139,8 millioner. I tredje kvartal hadde DNO driftsinntekter på 432 millioner kroner, driftsresultat på 240,4 millioner og et resultat før skatt på 245,9 millioner og 8,4 millioner etter.Basert på IFRS-føring av tallene var driftsinntektene i fjerde kvartal på 242,6 millioner med fradrag av tap på hedging av deler av oljeproduksjonen. Det ga et driftsresultat på 36,8 millioner og et resultat før og etter skatt på henholdsvis 84,4 og 169 millioner kroner.IFRS-tallene for tredje kvartal viser et driftsoverskudd 37,7 millioner kroner etter driftsinntekter på 229,5 millioner kroner. Resultat før og etter skatt endte på 43,2 millioner o 0,8 millioner.Det er ikke lagt ved noen kommentarer til tallene og konsernsjef Helge Eide opplyser til iMarkedet.no at det vil gitt en bredere presentasjon som forventet 15. februar.Kontantstrømmen i fjerde kvartal viser et bidrag fra driften på 44,1 millioner, mot 51,5 millioner i kvartalet før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag