RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO-partner steg etter Seven Heads-åpning

Sist oppdatert:
DNOs partner på gassfeltet Seven Heads, Ramco, steg nær 6 prosent på oppstarten av feltet meldt mandag. Selskapet regner med positiv kontantstrøm fra prosjektet i løpet av uken
Ifølge avisen The Scotsman ble den fjerde av de totalt fem produksjonsbrønnene satt i drift i natt, og finansdirektør Steven Bertram i Ramco sier til avisen at feltet vil begynne å generere cash for selskapet "innen utgangen av uken".

Ramco investeringer i feltet skal ha kommet på 136 millioner pund, 13 millioner mer enn planlagt. Ramco valgte i høst å forsere utbyggingen av feltet noe mot en viss økning i kostnadene.

Det britiske energiselskapet opplyser at de forventer inntekter på mellom 36 og 40 millioner pund i det første hele driftsåret. Ramco eier 86,5 prosent av Seven Heads, som ligger utenfor Irland, mens DNO har en eierandel på 12,5 prosent, som er solgt til svenske Lundin Oil. Overføringen av DNOs eierandel er ventet å finne sted i løpet av første halvår neste år.

Nyheten om at produksjonen på Seven Heads ble satt i gang i helgen ble godt mottatt på London-børsen, som sendte Ramco-aksjen opp 5,7 prosent mandag.

Etter oppstartsfasen, er produksjonen ventet å ligge på 60 millioner kubikkfot pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere