RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO-partner vurderer Nordsjø-funn

Sist oppdatert:
Marathon Petroleum Norge AS har, som operatør for utvinningstillatelse 088BS, avsluttet boringen av avgrensningsbrønn 24/6-4 i Nordsjøen. Selskapet er partner med DNO
Marathon har avsluttet boring av avgrensningsbrønn 24/6-4. Brønnen påviste 25 meter gass- og 28 meter oljekolonne i sand fra Heimdalformasjonen. På prosjektet er norske DNO inne med en andel på 15 prosent.

- Geofysiske målinger, trykkmålinger fra borehullet og prøver av oljen er innhentet og vurderes nå av operatøren. Resultatene fra brønnen vil sammen med evalueringen av 25/4-7-funnet gjort i april 2003 og resultatene fra ytterligere en brønn som planlegges boret i området i nær framtid, være viktige elementer i innehavernes planer for utvikling av området, skriver Oljedirektoratet i en melding.

Brønnen ble boret for å avgrense et funn gjort av Norsk Hydro i bergarter av tidlig tertiær alder i 1998, 24/6-2 Kamelonfunnet. Boringen er utført ca. 18 km vest for Heimdalfeltet og ca 3,5km vest for boringen som påviste 24/6-2 Kamelon-funnet. Vanndypet i brønnlokasjonen var 119 m. Brønnen ble boret til totalt dyp 2296 meter under havoverflaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere