RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO posisjonerer seg i Ecuanor(Ny)

Sist oppdatert:
Ecuanor fortsetter å nærme seg en fusjon med Amergy AS, og nå er planen godkjent av de respektive selskapenes styrer. DNO blir største aksjonær i det fusjonerte selskapet
Det går frem av en oppdatering fra Ecuanor, hvor selskapet også offentliggjør resultatet for andre kvartal.

Styret i gullselskapet Ecuanor godkjente fredag planen om å fusjonere med mineral- og energiselskapet Amergy AS. Styret i Amergy godkjente planen torsdag i forrige uke.

Ecuanor, som nesten er uten operativ virksomhet, kan vise til et underskudd på 112.707 kroner i andre kvartal.

Det var 30. juni i år at Ecuanor og Amergy inngikk en intensjonsavtale om å fusjonere. Etter at styrene nå har godkjent planen, er det ventet at det vil bli gjennomført en ekstraordinær generalforsamling i midten av september.

Det er videre forventet at fusjonen kan være gjennomført i løept av midten av november. Det er meglerhuset Pareto som er rådgivere i prosessen.

Amergy er et selskap som helt eller delvis eier 10 olje- og gasslisenser på land i USA, og besitter ifølge Ecuanor også betydelig geoteknologisk kompetanse.

- Styrene har identifisert et potensiale for betydelig synergier mellom Selskapene ved å fusjonere. En fusjon vil innebære en omfattende ekspansjon for hver av Selskapene, både innenfor eksisterende og nært tilknyttede forretningsområder, melder Ecuanor.

Aksjonærene i Amergy vil motta et fusjonsvederlag bestående i aksjer i Ecuanor basert på et verdiforhold 1:4 mellom henholdsvis Ecuanor og Amergy, basert på en verdivurdering på de respektive selskaper på henholdsvis 21.541.563 kroner for Ecuanor og 86.166.250 kroner på Amergy før rettet kontantemisjon mot investorer. Amergy har hentet inn 40 millioner kroner i emisjonen.

Den største nye aksjonæren i Amergy er oljeselskapet DNO ASA som
tok 73,26 prosent av kontantemisjonen. DNO vil bli den største aksjonæren i Ecuanor ASA etter fusjonen er gjennomført. DNO ASA`s eierandel blir på 19,99 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere