RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO ras på børsen

Sist oppdatert:
DNO iog konsernsjef Helge Eide innfrir på topplinjen, men er noe under på bunnen. Aksjen er dagens taper på børsen.
DNO leverer et resultat som er noe under forventningene, men er optimistisk til de kommende månedene. Dette hindrer ikke aksjemarkedet til å sende selskapet til topps på taperlisten med en nedgang på 4,55 prosent til 10,50 kroner.

DNO hadde driftsinntekter på 359 millioner kroner i andre kvartal mot 162,8 millioner kroner i samme periode året før. Det er likevel en nedgang sammenlignet med første kvartal da DNO leverte inntekter på 415,1 millioner kroner.

Driftsresultatet endte på 131,5 millioner kroner mot 11,5 millioner kroner i andre kvartal i fjor. I første kvartal hadde selskapet et driftsresultat på 65,3 millioner kroner.

Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans ventet at DNO skulle legge frem driftsinntekter på 360 millioner kroner og et driftsresultat på 148 millioner kroner.

Resultat før skatt ble på 112,5 millioner kroner mot 31,9 millioner kroner i samme periode året før. I første kvartal la det lille oljeselskapet frem et underskudd på 1,3 millioner kroner før skatt.

Nettoresultat endte på 75 millioner kroner mot et underskudd på 21,7 millioner kroner. Underskudd på 29,1 millioner kroner var også tilfelle i første kvartal.

Analytikerne hadde ventet at DNO skulle legge frem et nettoresultat på 76 millioner kroner.

Oljeproduksjonen var i andre kvartal på 14.470 fat oljeekvivalenter om dagen, mens hittil i år har selskapet produsert 15.675 fat olje om dagen. Selskapet tror de nå vil ha en daglig produksjon på 15.000 fat olje året sett under ett.

Det er hovedsakelig Nabrahjah-brønnen i Jemen som skuffer med sin produksjon, mens begge de to Tawke-brønnene i Nord-Irak har bekreftet en oljestøm av 5.000 fat olje om dagen hver, og det gjør at selskapet vi fremskynde prosessen med testproduksjonen.

- Resultatet for andre kvartal og frem til i dag er karakterisert av høye lete- og utvinningsaktivitet noe som resulterer i en sterk organisk reservevekst. Med tanke på dette er vi fornøyd med selskapets solide finansielle ytelser, skriver konsernsjef Helge Eide i meldingen.

Eide er også fornøyd med at DNOs operasjonelle resultater og boreresultater i Nord-Irak har vært oppmuntrende, og det gir en basis for testproduksjon som kan starte i første kvartal 2007.

- De neste månedene vil vi fortsette og intensivere vårt arbeid med å omforme ressurser til reserver og vi ser frem til å motta og evaluere resultatene fra alle brønnene som vil bli boret i Nord-Irak, Jemen og den norske kontinentalsokkelen, avslutter Eide i selskapets kvartalsrapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere