RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO ser alvorlig på Mohammed-konflikten

Sist oppdatert:
Irak ønsker ikke å ta imot økonomisk støtte fra Danmark og Norge som en reaksjon på trykkingen av Muhammed-tegningene. Sjekk reaksjonene til DNOs Helge Eide her:
Det irakiske samferdselsdepartementet opplyser også at det har frosset kontrakter inngått med Danmark og Norge.

– Denne beslutningen ble tatt for å protestere mot tegningene av profeten Muhammed, og vi vil ikke akseptere gjenoppbyggingspenger fra Danmark og Norge, sier en talsmann for samferdselsdepartementet.

Danmarks utenriksminister Per Stig Møller benekter at danske kontrakter er blitt frosset. – Det er ikke den beskjeden vi har fått fra den irakiske regjeringen, sier han.

Det Norske Oljeselskap (DNO) driver leteboring i Nord-Irak. Selskapet opplyser at det kommer til å fortsette sin virksomhet. Adm. direktør Helge Eide sier likevel at han ser alvorlig på situasjonen.

– DNOs viktigste avtale om selve leteboringen er inngått med de regionale myndighetene i Nord-Irak. Avtalen med regjeringen er en samarbeidsavtale som blant annet innebærer at DNO skal bistå i utviklingen av irakisk oljeindustri, sier Eide til NTB.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere