RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO ser betydelig funn(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO og adm. direktør Helge Eide tror nå at det er snakk om et betydelig funn på blokk 43 i Jemen etter testingen av den første avgrensningsbrønnen
Det er spesielt gassdelen DNO fokusere på i en oppdatering rundt funnene på blokk 43.

Videre evaluering av resultatene fra Nabrajah-1 og Nabrajah-2 testresultatene indikerer at hydrokarbonfunnet kan være av betydelig størrelse, ifølge en melding fra DNO.

DNO mener også at informasjonen fra naboblokkene indikerer at det kan være olje i "kjeller"-sonen

Testene nylig gjennomført i "kjeller"-sonen i avgrensningsbrønnen Nabrajah-2 viste hydrokarbonproduksjon på 3000 fat pr. dag, i hovedsak gass. Det tilsvarer omkring 2.730 fat oljeekvivalenter pr. dag.

Tilsvarende tester av "kjeller"-sonen i letebrønnen Nabrajah-1 var ikke konkluderende på grunn av mekaniske problemer, men DNO går utfra at sonen også innholder gass. De bygger dette på det overraskende høye gassinnholdet i forbindelse med testen av de høyereliggende lagene i Qishn-sonen.

- Disse observasjonen sammen det faktum at ikke var noen indikasjoner på begrenset volum i forbindelse med "kjeller"-testen i Nabrajah-2, indikerer at hydrokarbonvolumet kan være av betydelig størrelse, skriver DNO.

Det produseres olje fra "kjeller"-sonen både på blokk 14 og blokk 10. Den nærmeste oljeproduksjonen er på blokk 14 kun 40 kilometer fra Nabrajah-strukturen.

DNO som er operatør for blokken med en eierandel på 56,67 prosent, skal bore ytterligere en avgrensningsbrønn på blokken for å legge grunnlaget for en produksjons- og utbyggingsplan som kan leveres før nyttår.

Det jobbes for øyeblikket med testing av Qishn-sonene i Nabrajah-2 som også viste spor av olje i forbindelse med boringen av brønnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere