RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO ser mer olje i Nabrajah-brønnen

Sist oppdatert:
DNO har nå sluttført den første produksjonstesten av Nabrajah-5-brønnen og selskapet tror nå på enda høyere produksjosnrater fra den såkalte "kjeller"-sonen
Det går frem av en oppdatering DNO har sendt onsdag. Det var mandag at DNO meldt at de i den første testen av kjellersonene hadde oppnådd en produsjonsrate på over 4.000 fat pr. dag.

De har nå gjennomført en ny test med en pumpe senket ned i brønnen, og den ga en produksjon på 5.8000 fat pr. dag, samt 252 fat med vann og 4.162 millioner kubikkfot naturgass. En etterfølgende test uten pumpe ga 2.812 fat olje og 3.054 millioner kubikkfot gass.

- Basert på resultatene mener DNO ay kapasiteten i brønnen er høyere en hva som ble oppnådd under testen, skriver DNO i meldingen.

De viser til at produksjonsratene fra brønner på naboblokkene 10 og 14 har vist over 10.000 fat pr. dag fra kjellersonen.

DNO vil nå starte testingen av Kholan-formasjonen som ligger over kjellersonene. Her har det blitt avdekket en oljekolonne på 42 meter som nå skal testproduseres.

Oljeselskapet eier 56,67 prosent av blokk 43 hvor Nabrajah-feltet ligger og er operatør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere